CTP PANEL

CTP’nin mekanik, kimyasal etkilere dayanım ve geçirimsizlik sağlamak gibi yüzey avantajları bulunur. CTP panel lamine edildiği malzemenin özellikleriyle de büyük ebatlı üretilme, hafif olmak, kolay monte edilme gibi özellikleri yanlarına alarak endüstride ve servis mekanlarında en optimum çözüm olma özelliği kazanır.

Özellikle gıda üretiminin her alanında bilinen yapı malzemeleri her gün temizleme ve bakımla ilgili agresif yöntemlerle denenirler. Kısa bir kullanım süresi sonunda üretimin sonucu olarak oluşan asit, nem, tuz, kan, nişasta, farklı özelliklerde gaz çıkışları yüzey malzemelerinin paslanmasına, derz yerlerinde hijyenik olarak taviz verilmesine sebep olur. CTP paneller tüm bu yöntemlere karşı dayanıklı olması işletme maliyetlerini ciddi oranlarda düşürmesi sonucu farklı alanlarda estetik olarak ve işletme açısından uzun süreler kullanılabilecek en doğru çözümdür.

Eğer işletmenizde açık üretim varsa, yan ürün olarak gaz çıkışı- çeşitli kimyasallar oluşuyorsa, üretim devam ederken eskiyen malzemeleriniz hijyenik üretiminizi tehlikeye sokuyorsa, yapıda kullanım devam ederken kısa bir süre içinde günümüz hijyen şartlarına uygun renovasyonlar yapmak istiyorsanız, bakım maliyetlerini düşürmek istiyorsanız CTP panel en uygun kaplama malzemesi olacaktır.

Yüksek kimyasal dayanımı  sayesinde;

  • Gıda ve meşrubat endüstrisinde
  • Süt endüstrisinin her alanında
  • Kesimhanelerde, et tesislerinde
  • Besicilik tesisleri, inkübatörler ve balık çiftliklerinde

Gözeneksiz yapısı, su-buhar emiciliğinin olmaması sayesinde;

  • Servis alanlarında, ıslak hacimlerde ve yıkama tesislerinde
  • Soğuk hava depolarında
  • İlaç endüstrisi ve depolarında

Hijyenik yüzeyi sebebiyle;

  • Ameliyathanelerde, yoğun bakım ünitelerinde
  • Hastane, sağlık ocağı,klinik v.b.sağlık tesislerinin tüm genel alanlarında
  • Gıda tesislerinde

Yüksek mekanik dayanımı sayesinde, çizilmeme-kırılmama özelliği, kolay temizlenebilirliği ile;

  • Ticari mutfaklarda ve süpermarketlerde
  • Okul, yurt gibi kamusal veya ticari yapılarda yoğun kullanımın alanlarında

Elektrik akımı geçirimsizliği sebebiyle;

  • Bilgisayar ve server odalarında

Seramik, sektördeki en geleneksel kaplama malzemesidir. Seramik ebatları genelde küçük olduğundan ötürü fazla derz oluşturur. Oluşan derzler hijyenik olarak sorunludur ve bakteri riskini arttırır. Ayrıca seramik malzeme darbelere karşı zayıf bir yapı sergilediğinden ötürü CTP’ ye göre daha fazla tamirat gerektirecektir. Seramik kaplamanın tamiri işçilik ve maliyet açısından CTP’ ye göre çok yüksektir. Seramik gözenekli bir yapı sergilediği için koku,gaz,leke vs. konusunda emici davranır. CTP panel derzi olarak kullanılan mastik ise hem bir yalıtkan hem de dolgu görevi gördüğü için ağır aşındırıcı kimyasallarla yıkanmayı tolere eder ve derzler seneler sonra bile sızdırmaz özelliğini korur.

Boyalı yüzeyler kimyasal gaz çıkışı, buhar, çeşitli kimyasal atıklar/asit vb. gibi yan ürünler sonucu kabarıp dökülebilir ve üretimin hijyenikliğine zarar verir. İlk yatırım maliyeti düşüktür fakat aynı yüzeyi sağlamak için yan ürünlerin cinsine göre 6 -12 ayda bir tadilat ve/veya zımpara yapmak gerektirmektedir.

Metal panellerin yüzeylerini koruyan ince bir film tabakasıdır ve imalat yan ürünleri sonucu –kimyasal gaz çıkışı, buhar, çeşitli kimyasal atıklar/asit vb. gibi çok hızlı bir şekilde dökülebilir. Panellerin derzleri silikon olacaktır ve bu durumda derzler panel yüzeyinden daha hızlı bir şekilde paslanabilir. Panellerin yüzeyi ufak bir darbe gördüğünde bile koruyucu film tabakası kalkacak ve paslanmaya çok yatkın hale gelecektir. Paslanma süreci başladığı için ise panelin tamamen paslanması engellenemeyecektir. Metal paneller ağır olacağı için montaj veya tamirat için gereken işçilik süresi ve işçilik miktarları CTP panele göre yüksek olacaktır.